Blog

Blog | Door Bouke

Nederlandse Gemeenten- Meedoen aan een impactvol leernetwerk?

Samen met Verdraaide Organisaties en de VNG (De Vereniging Nederlandse Gemeenten) hebben we een programma gemaakt voor een leernetwerk rond Leiderschap en de Bedoeling. Na een eerste succesvolle reeks start in januari 2023 een tweede!

Het gedachtegoed van Werken vanuit de Bedoeling is zo goed als overal wel bekend. Tijdens het handelen vragen we ons steeds af of het bijdraagt aan de bedoeling en zorgen we ervoor dat regels en protocollen ons ondersteunen bij dat werk. Hoe je echter als gemeente verder komt met dit gedachtegoed, blijft nog een uitdaging. Veel gemeenten zijn er al mee aan de slag gegaan en kennen successen en mislukkingen. De gemeenten die deelnemen aan dit leernetwerk gaan kennis opdoen in een achttal samenkomsten. Zij leren van elkaar en van sprekers en trainers die ervaring hebben met deze transitie bij gemeenten. De focus ligt daarbij op leiderschap: hoe geef je vorm aan de transitie in de verschillende fases die bij dit soort trajecten hoort?

Gemeenten die deelnemen nemen met drie personen deel aan het traject. Lees meer over de inhoud en over hoe je kan inschrijven op de volgende pagina: https://vng.nl/nieuws/geprolongeerd-leernetwerk-leiderschap-en-de-bedoeling of kijk naar de animatie https://youtu.be/hnUzK5h9c-0

Andere artikelen

BLOG | DOOR BOUKE

Walking the blade

Faciliteren én inhoudelijk advies geven. Gaat dat eigenlijk wel samen? En hoe bewaakt Bouke het evenwicht tussen beide rollen?

Lees
BLOG| DOOR KIRSTIN

Leiderschap- maatwerk voor individu en organisatie

Bij Facilitator staan wij voor maatwerk. Een leiderschapsprogramma staat nooit op zich. Het is altijd gekoppeld aan het resultaat. En aan de bedoeling.

Lees
BLOG | DOOR JESSE

Ho, ho, ho. Wacht even.

Wat zegt het onderzoeken van patronen over de volwassenheid van teams? Net voor de feestdagen een blog over de winst van vertragen.

Lees
Blog | door Jesse

Faciliteren is net als jazz

Volgens collega Bouke zijn er veel overeenkomsten tussen jazz en faciliteren. Benieuwd naar de 7 gelijkenissen?

Lees
Blog | Door Kirstin

Elkaar vinden in online sessies

Warme teamsessies, events en gevoelige mediation bijeenkomsten via een scherm? Het kan, met heel mooie resultaten.

Lees
Hier begint het